تبلیغات اینستاگرام
ads.fileon.ir

خروجی گرفتن در فتوشاپ برای چاپ

نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 07 فروردین 1401 ساعت 01:54

انتخاب بهترین فرمت برای بهترین چاپ

هر زمان که صحبت از چاپ افست میشود مشخصا با تیراژ بالای کار سر و کار داریم و انتظار ما از تیراژ بالا بهترین قیمت و بالاترین کیفیت است ، حال برای رسیدن به این کیفیت بالا چندین نکته کلیدی مانند : انتخاب نرم افزار مناسب ، کالیبره بودن مانیتور طراح ، تنظیم درست پروفایل رنگ در خروجی کار ، اصلاح نور تصاویر ، شناخت کامل طراح با چاپ افست و مهمترین مسئله که متاسفانه در صنعت چاپ کشورمان اصلا مهم تلقی نمی شود ، انتخاب بهترین فرمت فایل از مناسب ترین نرم افزار است.
در پست های پیشین درباره نرم افزارهای مرسوم و متناسب با هر نیاز گرافیکی صحبت کردیم و توضیحاتی هم داده شد اما مهمتر از آن نتیجه کار است که در خروجی نرم افزار باید به صورت یک فایل مناسب با قابلیتهای بالا و حجم مناسب پدیدار گردد، درست به مانند نقشه ساختمانیست که در اتوکد طراحی و محاسبه شده است ولی در موقع خروجی به دلیل یک خطا کل کار اجرایی را زیر سئوال می برد.


پیشنهاد مستر دیزاین در انتخاب فرمت خروجی

در نرم افزارهای گرافیکی حال حاضر با پسوندهای بسیار زیادی مواجه هستیم که یکسری از این پسوندها مانند : Ai , CDR , indd , psd مختص خود نرم افزار می باشد و معمولا برای ذخیره سورس اصلی نرم افزار کاربرد دارند به غیر از CDR که فرمت اختصاصی برنامه کرل است و پروژه های انجام شده با این نرم افزار نیز معمولا با همین فرمت برای چاپ ارسال می گردد.

متاسفانه در بسیاری از سایتهای مربوط به چاپخانه ها و … از شما خواسته میشود که فایل چاپی خود را با فرمت jpg ارسال کنید زیرا در مقایسه با فرمتهای دیگر حجم کمی دارد و به ظاهر کیفیت خوبی هم دارد ولی این پسوند به هیچ عنوان مناسب چاپ افست نمی باشد زیرا ساختار فایل jpg اینگونه است که تعداد زیادی از پیکسلها و رنگهایی که با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست ولی در چاپ بسیار تاثیر گذار است. در مجموع چه با نرم افزارهای وکتور بیس مانند ایلوستریتور ، کرل ، ایندیزاین کار می کنید و یا با بیت مپ مانند نرم افزار محبوب و قدیمی فتوشاپ برایتان تنها و تنها دو پیشنهاد داریم و به غیر از آن هیچ پسوند دیگری را پیشنهاد نمی کنیم.

همانطور که در عکس بالا مشاهده می کنید بهترین پیشنهاد مستر دیزاین به شما فرمت Tiff و PDF است که آن هم مستلزم این است که با چه نرم افزاری کار میکنید :

1- ایلوستریتور ، ایندیزاین ، کرل دراو خروجی با فرمت : pdf با تنظیمات Press Quality
2- فتوشاپ خروجی با فرمت : tiff فشرده شده با آپشن LZW

که در کل و صحبتهایی که در پست چاپ افست و انتخاب نرم افزار مناسب کردیم و عکس بالا که نشان دهنده کیفیت بالا و حجم بسیار اندک در فایل خروجی است، بهترین فرمت را برای چاپ افست ، فرمت محبوب PDF میدانیم که سالهای سال است که امتحان خودش را پس داده است.

فرشید بهمنی

فرشید بهمنی هستم مدیر گروه تبلیغاتی مستر دیزاین متولد 1359 در تهران کارشناسی ارشد گرافیک و هنرهای تجسمی دارم و بالای هجده سال هست که در دنیای گرافیک و چاپ تجربه کسب میکنم و علاقه مندم دانسته های اندک خود را به دوستان منتقل کنم (:

نوشته های دیگر از فرشید بهمنی