تنظیم درجه مایکروویو برای پخت کیک
نویسنده : علی بجنوردی | زمان انتشار : 21 دی 1399 ساعت 12:59
پخت کیک در مایکروفر:
پخت کیک و شیرینی در خانه تجربهای لذتبخش است. تهیه یک کیک خانگی بسیار ساده و جذاب است اما علاوه بر ذوق و علاقه، مهمترین مسئله برای پخت کیک، یک وسیله کارآمد با روش پخت مناسب، است. علاوه بر فر، امروزه دستگاههای مایکروفر و فرهای سولاردام با عملکردهای مختلف برای پخت انواع مواد غذایی مانند کیک، شیرینی و… انتظارات مصرف کنندگان را به خوبی برآورده میکنند. فرهای سولاردام و مایکروفر از وسایلی هستند که با استفاده از اشعه در مدت زمان کوتاهی سبب پخت غذا میشوند. مایکروفر با فرکانس بالای امواج الکترومغناطیسی، مولکولهای آب موجود در غذا را به جریان میاندازد و غذا را بسیار سریعتر از اجاقگاز آماده میکند. سولاردام نیز ترکیبی از ماکروویو و امواج گرمایشی نوری است. در دستگاههای سولاردام علاوه بر سیستم پخت ماکروویو، المنتهای نوری و لامپهای هالوژنی نیز وجود دارد و گرمای تولید شده توسط امواج نوری، قدرت پخت غذا را افزایش میدهد. این وسیله می تواند دمای غذا را در ۵ دقیقه به ۳۲۰ درجه سانتیگراد برساند. درنتیجه به دلیل سرعت بالای پخت، مواد مغذی و طعم غذا را حفظ میکند. لذا پخت کیک در سولاردام با سرعت بیشتری صورت می پذیرد.
انواع روش پخت در مایکروفر و سولاردام:
برای بهترین روش پخت کیک در مایکروفر ابتدا باید با انواع روشهای پخت مواد غذایی در مایکروفر و سولاردام آشنا شوید:
- مایکروویو به کمک امواج الکترومغناطیسی
- گریل یا برشته شدن توسط المنت های گرمایی که زیر سف=قف فر قرار دارند.
- ترکیب مایکروویو و گریل با استفاده از امواج الکترومغناطیسی و المنتهای حرارتی به طور هم زمان
- بخار پز: پخت با بخار طعم و مواد مغذی غذا را بیشتر از دیگر روش ها حفظ می کند.
- فر یا پنکه هوای داغ از طریق المنت حرارتی. با به جریان افتادن هوای خشک و داغ، انواع کیک، شیرینی، پیراشکی، پیتزا و لازانیه پخته می شود.
- در ترکیب مایکروویو و فر، مواد غذایی با امواج و المنت های حرارتی گرم می شود و هوای گرم در داخل آن جریان پیدا می کند که برای پخت و برشته کردن سریع مواد غذایی بسیار مناسب است.
پخت کیک در مایکروفر
روش پخت کیک در مایکروفر:
طرز پخت کیک در مایکروفر بسیار آسان است. ابتدا سهپایه کوتاه را داخل دستگاه قرار دهید. قرارگیری قالب کیک روی سه پایه باعث گردش جریان هوا در همه ی قسمت های کیک و زیر آن میشود. همچنین به دلیل نزدیک نبودن به المنت کف دستگاه، نمیسوزد. قبل از گذاشتن قالب کیک در مایکروفر، همانند فر گاز، محفظه را گرم کنید. با توجه به دفترچه راهنمای مایکروفر برای نحوه پخت کیک در مایکروفر، روش پخت کانوکشن (CONV) را انتخاب کنید. درجه حرارت مناسب برای دمای پخت کیک در مایکروفر را تنظیم کرده و دکمه شروع را فشار دهید. زمانی که دمای داخل محفظه به حد مورد نظر رسید، قالب محتوی مواد کیک را روی سه پایه قرار دهید تا کیک بپزد. زمان لازم برای پخت را با توجه به دستور پخت کیک مشخص کنید. بعد از اتمام زمان پخت، میتوانید کیک را از آن خارج کنید.
ویژگی های پخت کانوکشن:
از جمله برتری پخت کیک با مایکروفر نسبت به فر می توان به پخش یکنواخت حرارت، دمای ثابت و در نتیجه پخت یکنواخت کیک اشاره کرد. عملکرد کانوکشن به کمک فن و حفره های دستگاه، هوای گرم را به طور یکنواخت در محفظه به حرکت در می آورد و دما را در تمام طول پخت ثابت نگه می دارد. در حالی که فر معمولی سیستم گردش هوا نداشته و گرما فقط از دو شعله پایین و بالای فر ایجاد می شود. اما دستگاه های ماکروفر و سولاردام با جریان دادن یکنواخت گرما، سبب پخت یکنواخ در تمام نقاط کیک شده و نیاز به جا به جا کردن سینی فر نیست. از آنجا که این دستگاه ها توسط اشعه از مرکز شروع به گرم کردن می کنند، وسط کیک پف کرده و زودتر می پزد. در نتیجه می توانید کیک فوری در مایکروفر درست کنید.
ظرف مناسب پخت کیک در مایکروفر بسیار اهمیت دارد. در رابطه با قرار دادن قالب کیک در مایکروفر دقت کنید که ورقهای آلومینیومی تنها باید بر روی ظرف قرار بگیرند و به دیواره، سقف و کف محفظهی داخلی برخورد نکنند. مطمئن شوید که ظرف شما با پوشش آلومینیوم دقیقاً روی صفحهی گردان مایکرویو و روی سه پایه قرار گرفته است. با ظروف و قالب های مختلف کیک می توانید علاوه بر کیک ساده در مایکروفر، کیک فنجانی در مایکروفر درست کنید. همچنین کیک اسفنجی در مایکروفر، کیک کاکائویی در مایکروفر نیز از انواع رایج پخت کیک در مایکروفر است.