امروزه دانش زبانی بهخصوص زبان انگلیسی بهخاطر وجهی بینالمللی، یکی از اساسیترین ابزارهای موفقیت در رقابتهای کاری و تحصیلی بهشمار میرود. امکان ندارد کسی را اطراف خود پیدا کنید که به زبان انگلیسی مسلط باشد و نتواند کار مناسبی برای خود دستوپا کند. یکی از دلایل اهمیت یادگیری زبان انگلیسی گسترش ارتباطات برون مرزی در مقیاس جزئی و بین مردم عادی است. فرض کنید در اینستاگرام هستید، فقط چند کلیک با فردی در آنسوی دنیا، برای برقراری ارتباط فاصله دارید و میتوانید با آنها دربارهی هر موضوعی صحبت کنید؛ فقط باید ساختار زبانی لازم را برای شروع گفتوگو داشته باشید.
طبق آمار منتشرشده، تعداد افراد تکزبانه روبه کاهش است
این آمار نشان میدهد که ۴۳ درصد از جمعیت زمین حداقل به دو زبان و ۱۳ درصد به سه زبان، سه درصد به چهار زبان و فقط یک درصد به پنج زبان یا بیشتر تسلط دارند. سؤالی که ایجاد میشود این است که جایگاه شما در این آمار کجاست؟ آیا در بین اکثریت دوزبانه یا بیشتر قرار دارید؟
یادگیری زبان انگلیسی یا بهطورکلی هر زبان دوم دیگری، مزایایی دارد. برای مثال، در رقابتهای استخدامی، زبان دوم موجب درخشش روزمهی شما خواهد شد. در آینده هم زندگی بدون زبان انگلیسی بسیار دشوار میشود. بهعلاوه، یادگیری زبان دوم موجب آسانشدن یادگیری زبانهای بعدی خواهد شد. در نهایت، زبان دوم رشد شخصیتی، فرهنگی و خلاقیت را درپی خواهد داشت. بنابراین، از هرسو که درنظر بگیرید، یادگیری زبان انگلیسی یا هر زبان دوم دیگری بهنفع شما است و مسیر موفقیت کاری را برای شما هموار میکند.
دراین بین، روشهای سنتی و نوین آموزش زبان انگلیسی وجود دارند. یکی از روشهای نوین، استفاده از اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی است که بهکمک آن میتوانید دانش زبانی را توسعه دهید و ساختار زبانی کارآمدی بنا کنید. این اپلیکیشنها به زیرمجموعهی اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی برای اندروید، آیفون و کامپیوتر تقسیم میشوند. البته، طبقهبندیهای دیگری هم میتوان برای آنها تعریف کرد. برای مثال، اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی برای کودکان یا اپلیکیشنهای متمرکز بر یکی از مهارتها زبانی مثل مکالمه، لغات یا گرامر.
بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی در پلتفرمهای مختلف بستگی به معیارها و نیازهای شما دارد. در این مقاله قصد داریم بهطورکلی ویژگیها و امکانات بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی را معرفی کنیم تا بتوانید از بین آنها اپلیکیشن مناسب خود را انتخاب و یادگیری زبان انگلیسی را فورا شروع کنید. با زومیت همراه باشید.
بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی
درادامه ۱۰ مورد از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی در گوشی اندروید و آیاواس گردآوری شدهاند. میتوانید با کمک هرکدام از این اپلیکیشنها، یادگیری زبان انگلیسی را آغاز کنید یا اگر درحال حاضر زیرنظر مدرسان زبان، آموزش میبینید، با کمک این برنامهها تواناییهای خود را گسترش دهید.
۱- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Doulingo
یکی از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی اپلیکیشن Doulingo است که نزدیک به ۱۰ میلیون کاربر فقط در پلتفرم اندروید دارد و تعداد کاربران این برنامه بهطور کلی به رقم ۳۰۰ میلیون نفر میرسد! این اپلیکیشن درواقع یک برنامهی گسترده آموزش زبان است و افراد میتوانند با کمک آن به آموزش بیش از ۳۵ زبان دسترسی داشته باشند. برنامهی آموزش زبان دولینگو به کاربر کمک میکند مهارتهای گفتار (Speaking)، خواندن و درک مفاهیم (Reading)، شنیداری (Listening) و نگارش (Writing) را با تمرینهای مختلف تقویت کند تا ساختار لغوی و دستوری لازم برای برقراری ارتباط بهزبان انگلیسی یا هر زبان دیگری ایجاد شود.
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی دولینگو یک برنامهی آموزش زبان ازطریق بازی است و درسها را با کمک بازیهای مختلف بهصورت مؤثر برای کاربر ارائه میدهد. همچنین، این برنامه مسیر پیشرفت زبانی شما را زیرنظر خواهد داشت تا به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود برسید و تمرین روزانهی آموزش زبان را تبدیل به عادت کنید. دیگر ویژگی که باعث میشود اپلیکیشن دولینگو را بهعنوان یکی از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی معرفی کنیم، رایگان بودن آن است. کاربر با کمک این برنامه میتواند از بین ۲۸ زبان ارائهشده، هر زبانی را که میخواهد، بهرایگان آموزش ببیند.
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Doulingo مورد توجه بسیاری از روزنامهنگاران و کارشناسها قرار گرفته است، برای مثال میتوان از مجلهی Time نقل قول کرد که در گزارشی مفصل، این اپلیکیشن را مورد ارزیابی قرار داده است، در گزارش این مجله گفته شده: «اپلیکیشن آموزش زبان دولینگو رمز و راز آیندهی آموزش زبان را در دست دارد.» ازجملهزبانهایی که بهوسیلهی دولینگو آموزش داده میشود، میتوان به انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی، روسی، پرتغالی، ترکی، آلمانی، هلندی، اوکراینی، عربی، لاتین، ژاپنی و... اشاره داشت. این برنامه همچنین، نسخهی دیگری دارد که با نام Doulingo Plus شناخته میشود و با پرداخت هزینه میتوان از آن استفاده کرد. تفاوت این برنامه با نسخهی رایگان در عدم نمایش تبلیغات است.
۲- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Learn Languages with Memrise
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Learn Languages with Memrise دارای ۴۵ میلیون کاربر فعال است که نشان میدهد این برنامه یکی از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی بهشمار میرود. این برنامه تدریس زبان را با کمک ویدئو انجام میدهد و افرادی که به زبان مسلط هستند ازطریق ویدئو به سایر زبانآموزان تازه وارد، آموزش خواهند داد. درواقع، اپلیکشن آموزش زبان Memrise با یاری افراد بومی در یک منطقه و بهصورت عملی زبان را آموزش میدهد. برای مثال، شخصی با زبان اصلی (Native) انگلیسی ویدئویی را با زبانآموزان بهاشتراک میگذارد تا ازطریق آن بتوانند توانایی گفتار خود را تقویت کنند و اصطلاحات جدید بیاموزند.
اپلیکیشن آموزش زبان Memrise رویکرد تدریس زبان Direct Method را برای آموزش زبان استفاده میکند. در این روش زبانآموزها بهطور مستقیم در شرایط زبان هدف قرار دارند و مفاهیم فقط بهوسیلهی زبان هدف توضیح و تفسیر خواهند شد. به بیانی دیگر، زبانآموز در این روش، زبان دوم را همانند زبان مادری خود آموزش میبیند. فرض کنید نوزادی تازه بهدنیا آمده است و هیچ ساختار زبانی منسجمی ندارد و رفتهرفته با قرارگیری در موقعیتهای زبانی و شنیداری صحبتهای والدین با او یا با یکدیگر، ساختار زبانی خود را گسترش میدهد و درطی سالها، ایرادهای آن ساختار را رفع میکند؛ بنابراین در این روش هیچ ترجمهای صورت نمیگیرد و مفاهیم بهوسیلهی زبان هدف و اشیاء، تصاویر و... آموزش داده خواهند شد و زبانآموز با کمک تمرینهای شفاهی، مهارتهای خواندن، نگارش، شنیداری و گفتاری را توسعه میدهد.
اپلیکیشن آموزش زبان Memrise را میتوان بهترین اپلیکیشن آموزش مکالمهی انگلیسی دانست. البته، بهخاطر داشته باشید که استفاده از این برنامه نیاز به دقت بالایی دارد تا بتواند مثمرثمر واقع شود، زیرا قرار است خود زبانآموز نکات مهم را از روی فایلهای ویدئویی کشف کند و خودآموزی کند.
اپلیکیشن آموزش زبان Memrise همچنین، با استفاده از بازی و آموزش تکبهتک باعث میشود نوع تلفظ زبانآموز مثل یک فرد بومی شکل بگیرد و ادای آواها با ظرافت خاصی انجام شود؛ البته بهشرطی که آموزش را جدی بگیرد و عادت مطالعهی روزانهی زبان را در خود ایجاد کند. یکی از نکات مهمی که میتوان با استفاده از اپلیکیشن Memrise از آن بهرهمند شد، آموزش ۵ دقیقهای روزانه است. کاربر میتواند انواع زبانها، از مکزیکی گرفته تا فرانسوی و انگلیسی یا عربی را مسلط شود، فقط باید روزانه ۵ دقیقه زمان برای یادگیری درنظر بگیرد. اپلیکیشن Memrise بخشی از آموزشهای خود را بهرایگان دردسترس قرار داده است و برای استفاده از سایر بخشها باید اشتراک خریداری کنید.
۳- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Hello English: Learn English
یکی دیگر از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی، اپلیکیشن Hello English: Learn English است که توسط بیشاز ۵۰ میلیون کاربر مورد استفاده قرار میگیرد. این برنامه تاکنون در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در بین اپلیکیشنهای منتخب گوگل قرار گرفته و در سال ۲۰۱۷ عنوان بهترین اپلیکیشن هندی را از آن خود کرده است. این برنامه دارای ۴۷۵ درس تعاملی برای آموزش زبان است که موضوعهای مختلفی را در دستور زبان انگلیسی، لغات و... پوشش میدهد. یکی از مهمترین نقاط قوت اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Hello English امکان آموزش آفلاین و بدون نیاز به اینترنت است. این برنامه همچنین، برای آموزش مهارتهای خواندن، ترجمه، املای کلمهها، دستورزبان و لغات با استفاده از بازیهای تعاملی، نتیجهی مؤثری در آموزش کودکان خواهد داشت.
اپلیکیشن آموزش زبان Hello English برای تمرین بهتر زبانآموزها از اخبار و ویدئوهای روزانه بهره میبرد. دیکشنری این برنامه دارای ۱۰ هزار کلمهی گوناگون با تلفظ دقیق است. کاربران میتوانند با استفاده از این برنامه بهصورت گروهی نیز زبان خود را تقویت کنند. بهعبارتی دیگر، کاربران قادر خواهند بود ازطریق این اپلیکیشن با دوستان خود بازی، دانش زبانی یکدیگر را ارزیابی و حتی دوستان جدید پیدا کنند.
یکی از دلایلی که باعث میشود این برنامه در بین بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی قرار بگیرد، وجود ویژگی ارتباط با مدرسان است. زبانآموزهای اگر با پرسشی روبهرو شوند که پاسخش را نمیدانند یا برای مبحثی نیاز به کمک و توضیح بیشتر داشته باشند، میتوانند با مدرسها ازطریق برنامه تماس بگیرند و از آنها طلب راهنمایی کنند. دیگر امکانی که میتوان به آن اشاره کرد، ویژگی چت با رباتها برای تقویت دانش زبانی است؛ همچنین کاربران با عملکرد خوب امتیاز دریافت میکنند و در رتبهبندیهای منطقهای، شهری و سراسری با سایر کاربران مقایسه خواهند شد. اپلیکیشن Hello English جزو بهترین اپلیکیشنهای رایگان آموزش زبان انگلیسی است که علاوهبر آن زبانهای دیگری مثل هندی، اندونزیایی، تایلندی، عربی، اردو، چینی و چند زبان آسیایی دیگر را در خود گنجانده است.
۴- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Babbel
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Babbel که توسط کارشناسهای آموزش زبان طراحی شده است، میلیونها کاربر درسراسر جهان دارد. این برنامه یکی از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی برای مکالمه است که با درسهای تعاملی، مهارت مکالمه را در کاربران بهخوبی تقویت میکند. این اپلیکیشن در تحقیقات دانشگاههای مختلف مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته است و براساس نتایج بهدستآمده، برای مثال در دانشگاه ایالتی میشیگان، ۹۶ درصد از شرکتکنندگان نمرهی دستورزبان و لغت خود را بهبود بخشیدند و ۷۳ درصد از داوطلبان نیز در مهارت گفتار پیشرفت نشان دادند. طبق تحقیقات دانشگاه ییل نیز که مطالعهی سهماهه روی داوطلبان خود انجام داد، تمام شرکتکنندگان در مدت سه ماه توانستند تسلط کلامی بیشتری بر زبان دوم پیدا کنند.
علاوهبر تحقیقات دانشگاهی، در مطبوعات نیز یکی از بهترین اپلیکیشنهای آموزش مکالمه به زبان انگلیسی را برنامهی آموزش زبان Babbel معرفی میکنند. درسها در این برنامه بهصورت تعاملی طراحی شدند و کاربران برای یادگیری زبان فقط به ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان درطول روز نیاز دارند. همچنین، درسها در این اپلیکیشن براساس موضوعهای تفکیک شده برای موقعیتهای متفاوت طبقهبندی شدهاند. این موضوعها عبارتاند از: اصطلاحات مفید در سفر، اصطلاحات کاربردی در محل کار، اصطلاحات زندگی روزمره و مواردی دیگر که به زبانآموز امکان میدهد از این طریق بهراحتی اصطلاحات را طبقهبندی کند.
اپلیکیشن آموزش زبان Babbel برای تمام مهارتهای زبانی تمرینهایی را فراهم میکند و حتی کاربر میتواند با ادای تلفظ لغات، لهجهی خود را ارزیابی کند، زیرا این اپلیکیشن به فناوری تشخیص صوت مجهز است و از این فناوری در راستای تقویت تلفظ زبانآموزان بهره میگیرد. این برنامه برای آموزش ۱۴ زبان مختلف، بیشاز ۶٬۰۰۰ دورهی آموزشی با بیشاز ۶۰٬۰۰۰ درس ارائه میکند و افراد میتوانند با اتکا به برنامهی مدون آن، مهارتهای خود را توسعه دهند. ناگفته نماند که این برنامه با پرداخت درونبرنامهای و ازطریق لینکهای زیر برای پلتفرمهای اندروید و آیاواس دردسترس قرار دارد.
۵- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Basuu: Language Learning
یکی دیگر از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی یا بهطورکلی زبان، اپلیکیشن آموزش زبان Busuu است که در بین اپلیکیشنهای منتخب گوگل نیز قرار گرفته است. این اپلیکشن بیشاز ۱۰۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا و در پلتفرمهای مختلف دارد و علاوهبر قرارگیری در فهرست اپلیکیشنهای منتخب گوگل، در PC MAG نیز نمرهی عالی از منتقدان کسب کرده و توسط DtGV بهعنوان بهترین اپلیکیشن آموزش زبان در سال ۲۰۱۸ لقب گرفته است. براساس گزارش تحقیقاتی که در وبسایت Busuu منتشر شده است، این اپلیکیشن درطی یک دوره مطالعهی ۲۲ ساعتی میتواند اثرگذری یک ترم کلاس را برای زبانآموز داشته باشد. این مطالعه تحقیقاتی توسط Roumen Vesslinov و John Grego انجام شده است و میتوانید در این صفحه نتایج دقیق را مورد بررسی قرار دهید.
اپلیکیشن Busuu بهعنوان یکی از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان میتواند برای یادگیری ۱۲ زبان اعم از انگلیسی، اسپانیایی، آلمانی، فرانسوی، ژاپنی، چینی، لهستانی، روسی، پرتغالی، ایتالیایی، ترکی و عربی مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از ویژگیهای کاربردی این اپلیکیشن شبکهی اجتماعی متشکل از زبانآموزان در سراسر جهان است؛ بنابراین کاربران میتوانند با سایر افراد ارتباط بگیرند و مهارتهای زبانی خود را تقویت کنند و دوستان بینالمللی داشته باشند. همچنین، برقراری ارتباط و پیداکردن دوست میتواند برای یادگیری و استفادهی بیشتر از اپلیکیشن Busuu بهعنوان یک محرکهی قوی عمل کند.
زبانآموزها در اپلیکیشن Busuu برای یادگیری مکالمه و تقویت این مهارت، با افراد بومی تمرین میکنند، برای مثال افرادی که زبان مادری آنها انگلیسی است، به زبانآموزهای زبان انگلیسی آموزش مکالمه میدهند و زبانآموزان با افراد بومی تمرین و تکرار خواهند کرد تا ساختار زبانی ارگانیک ایجاد کنند. دیگر ویژگی این اپلیکیشن ارائهی برنامهی مطالعه باتوجهبه اهداف کاربران است. برنامهی مطالعه بنابر درخواست کاربر توسط کارشناس و ازطریق اپلیکیشن برای شما فراهم میشود. علاوهبراین، آموزش گرامر در اپلیکیشن Busuu با کمک هوش مصنوعی انجام میشود تا درک بهتری از دانش کاربر کسب کند و براساس نیاز او، زمان آموزشهای ضروری را افزایش دهد.
اپلیکیشن آموزش زبان Busuu همچنین، با همکاری سازمان تحصیلی McGraw Hill، به افرادی که بتوانند در آزمون، نمرهی معقولی کسب کنند، گواهی رسمی اعطا خواهد کرد که در سایر اپلیکیشنهای آموزش زبان چنین ویژگی مشاهده نمیشود. درحال حاضر میتوانید این اپلیکیشن آموزش زبان را روی گوشی هوشمند خود ازطریق لینکهای زیر نصب کنید.
۶- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی Rosetta Stone: Learn Languages
اپلیکیشن آموزش زبان Rosetta Stone یک از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی است که پیشینهی شرکت توسعهدهندهی آن به سال ۱۹۹۲ میرسد و یکی از اولین نرمافزارهای آموزش زبان بهشمار میرود. این نرمافزار حالا در قالب اپلیکیشن در پلتفرمهای اندروید و آیاواس نیز دردسترس قرار گرفته است. بهباور توسعهدهندگان این اپلیکیشن، همهی افراد توانایی یادگیری زبان را دارند؛ اما این مسئله حاصل تلاش زیاد است و چیزی نیست که در یک شب اتفاق بیفتد. این اپلیکیشن در بین بهترین اپلیکیشنهای آموزشی گوگل بوده و در سال ۲۰۱۹ توسط PCMag نیز در فهرست برترینها قرار گرفته است. علاوهبراین، جایزه Tabby Awards را نیز در سال ۲۰۱۹ از آن خود کرد و در جشنوارهی بهترین اپلیکیشنهای موبایل سال ۲۰۱۹ برندهی طراحی شد.
اپلیکیشن Rosetta Stone چندین زبان مختلف اعم از: انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی، چینی، عربی و حتی فارسی را پوشش میدهد و کاربران میتوانند از بین این زبانها هرکدام را که میخواهند بهصورت آنلاین یا آفلاین، آموزش ببینند. زبانآموز با کمک این برنامهی آموزش زبان میتواند باتوجهبه نیاز خود برنامهی شخصی یادگیری زبان داشته باشد و آن را دنبال کند. رویکرد آموزشی این اپلیکیشن برای بازدهی بهتر زبانآموز، استفاده از رویکرد «غوطهوری زبان» (Language Imersion Method) است. این شیوهی آموزش زبان بهگونهای است که زبانآموز را در موقعیت و فضای زبان هدف قرار میدهد. برای مثال، یکی از اثرگذارترین کارها برای غوطهوری زبانی، استفاده از گوشی در زبان هدف است، اگر درحال یادگیری زبان انگلیسی هستید بهتر است منوی گوشی خود را انگلیسی کنید. حال این اپلیکیشن نیز با همین روش شما را در موقعیت زبانی غوطهور میکند.
اپلیکیشن Rosetta Stone بهصورت آفلاین دردسترس کاربران قرار دارد و حتی اگر نسخههای مختلف آن را روی دستگاههای متفاوت استفاده میکنید، امکان همگامسازی فرایند آموزشی خود را در تمام دستگاهها خواهید داشت. برای نصب این برنامه روی گوشی خود میتوانید ازطریق لینکهای زیر اقدام کنید.
۷- اپلیکیشن آموزش لغات انگلیسی Learn English - 15,000 Words
اپلیکیشن Learn English - 15,000 Words یک مجموعهی کامل از لغات است که بدون شک برای تقویت دایره لغات زبان انگلیسی توصیه میشود. این اپلیکیشن آموزش زبان شرایط یادگیری ۶۱ زبان مختلف را برای کاربران فراهم میکند. مجموعهی وسیع زبانهای اپلیکیشن، شامل زبانهایی مثل آفریقایی، امهری، عربی، بلغاری، چینی، دانمارکی، فنلاندی، هندی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، نروژی، پرتغالی، اسپانیایی، ایتالیایی، روسی، ترکی و بسیاری از زبانهای دیگر میشود. حتی در بین زبانهای این اپلیکیشن فارسی نیز بهچشم میخورد.
اپلیکیشن آموزش لغات انگلیسی Learn English با استفاده از بازی و سرگرمی گسترهی لغات زبان شما را افزایش میدهد و با این روش باعث خواهد شد برای خواندن و درک متون با مشکلات کمتری روبهرو شوید. علاوهبر لغات، این برنامه مجموعهی بزرگی از عبارات و اصطلاحات را نیز آموزش میدهد و با کمک آموزش نکتههای مهم در مهارت روخوانی، درک مطلب زبانآموز را بهبود میبخشد. بهگفتهی توسعهدهندهی این اپلیکیشن، زبانآموز ازطریق Learn English به محتوای ۶٬۰۰۰ لغت و ۵٬۰۰۰ اصطلاح و عبارت انگلیسی دسترسی خواهد داشت که همواره درحال افزایش هستند. این لغات و عبارات باتوجهبه موضوعات و شرایط مختلف طبقهبندی شدند تا اثرگذاری و یادآوری سریعتری برای زبانآموز داشته باشد. مجموعهی لغات شامل ۲۰۰ موضوع مختلف در ۱۰ سطح متفاوت میشود و اصطلاحات دارای ۷ سطح متفاوت با ۱۲۰ موضوع است.
اپلیکیشن آموزش لغات انگلیسی Learn English با روش بصری لغات را به زبانآموز آموزش میدهد تا بهراحتی در ذهن بماند و زبانآموز بتواند انگلیسی فکر کند! درواقع با این روش زبانآموز زبان دوم را مانند زبان مادری فرامیگیرد. در زبان مادری افراد مفاهیم را بهجای حفظ کردن تعاریف، ابتدا با کمک تصاویر آموزش میبینند و بعدها که ساختار زبانی شکل میگیرد، میتوانند آنها را در قالب یک یا چند جمله تعریف کنند.
بهخاطر داشته باشید که یادگیری زبان انگلیسی زمانی مؤثرتر خواهد شد که بتوانید بهجای ترجمهی ذهنی، انگلیسی فکر کنید
سایر ویژگیهای این برنامه شامل امکان بررسی آماری پیشرفت کاربر، ضبط صدا، مرور لغات، بررسی تلفظ کاربر و... بسیاری ویژگی دیگر میشود. همچنین، اپلیکیشن Learn English را میتوان بهصورت آفلاین و بدون اتصال به اینترنت استفاده کرد.
۸- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی لرنیت (Learnit)
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی لرنیت یکی دیگر از بهترن اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی است که توسط متخصصان ایرانی طراحی شده است. این اپلیکیشن بیشاز ۲۰۰ هزار کاربر دارد و یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی ایران است. روش آموزش زبان انگلیسی در این اپلیکیشن Grammar Translation Method است که بهطور خلاصه به آن GTM گفته میشود. این روش آموزش زبان یکی از بهترین روشها برای تدریس زبان دوم بهخصوص برای بزرگسالان است. در این روش تدریس مفاهیم و تعاریف زبان دوم با ترجمه به زبان اصلی زبانآموز انجام میشود. برای مثال، معانی کلمههای انگلیسی به فارسی آموزش داده میشوند و دستور زبان نیز با استفاده از فارسی توضیح داده خواهد شد.
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی لرنیت با استفاده از رویکرد GTM به کاربران کمک میکند ساختار زبانی خود را بهگونهای پیش ببرند تا بتوانند ادبیات انگلیسی را بخوانند و درک کنند. از ویژگیهای رویکردی اپلیکیشن که بگذریم، به ویژگیهای کلیدی اپلیکیشن میرسیم. این ویژگیها شامل محتوای آموزشی مدون میشود که در درسهای متفاوت طبقهبندی شده است؛ همچنین آموزش گرامر بهصورت صوتی و متنی انجام میشود تا نبود مدرس را تاحدی جبران کند. با کمک این اپلیکیشن زبانآموزها میتوانند دایره لغات انگلیسی خود را تقویت کنند و مهارتهای مکالمه و شنیداری خود را بالاتر ببرند. علاوهبراین، شیوهی بازیگونهی آموزش زبان انگلیسی در این اپلیکیشن باعث میشود در بین بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان برای کودکان قرار بگیرد. این اپلیکیشن درحال حاضر فقط برای سیستمعامل اندروید ارائه شده است و متأسفانه کاربران iOS به آن دسترسی ندارند.
۹- اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی B-amooz
اپلیکیشن دیگری که در بین بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی قرار میگیرد، اپلیکیشن «زبان بیاموز» یا B-amooz است که توسط توسعهدهندگان ایرانی طراحی شده است. این اپلیکیشن آموزش زبان، علاوهبر زبان انگلیسی، برای یادگیری زبان آلمانی، فرانسوی و ترکی استانبولی کاربر دارد. روش تدریس زبان در این برنامه مثل دیگر اپلیکیشن ایرانی آموزش زبان، روش GTM است تا بیشتری بازدهی را برای سنین مختلف داشته باشد.
اپلیکیشن آموزش زبان B-amoz دارای بخشهای مختلفی است که هرکدام بهخودی خود طبقهبندی دارند. این بخشها عبارتاند از: بخش واژهآموزی، بخش گرامر، بخش خواندن و شنیدن و در آخر بخش الفبا و تلفظ. در بخش واژهآموزی مجموعهی وسیعی از هزاران واژه بههمراه مثال، توضیح، تلفظ و دانستیهای ضروری گرامری ارائه شده است. در این بخش زبانآموز میتواند لغات طبقهبندی شدهی موضوعی یا کتابهای خاصی مثل «۵۰۴» یا «۱۱۰۰» را با استفاده از لایتنر و فلشکارت مطالعه کند.
بخش گرامر یا دستور زبان اپلیکیشن B-amooz نیز دارای یک کتابخانهی بزرگ از منابع آموزشی دستور زبان است که بهصورت موضوعی طبقهبندی شدهاند و زبانآموز میتواند دانش گرامری خود را با کمک آنها گسترش دهد. بخش خواندن و شنیدن متشکل است از چندین کتاب با متنهای ساده تا سخت که درک مطلب و مهارت خواندن را تقویت میکند و در بخش آخر که الفبا و تلفظ است زبانآموزها با تلفظ صحیح واژهها بهوسیلهی حروف فونتیک آشنا میشوند تا تلفظ دقیق کلمات را یاد بگیرند. این اپلیکیشن ویژگیهای زیاد دیگری نیز دارد که همگی به ایجاد ساختار منسجم زبانی کمک میکنند. درحال حاضر اپلیکیشن زبان بیاموز فقط برای سیستمعامل اندروید ارائه شده است و کاربران iOS به آن دسترسی ندارند.
۱۰- اپلیکیشن Elevate
اپلیکیشن Elevate درواقع یک برنامهی همهفن حریف است و برای تقویت توانایی ذهن، افزایش تمرکز، تقویت مهارت گفتار، تقویت حافظه و سایر ابعاد انتزاعی مفید است. مهمترین ویژگی این اپلیکیشن شناسایی و همگامسازی برنامهی تمرینی، مخصوص هر فرد است تا بتواند درطول مدت استفاده بهترین بازدهی را داشته باشد.
هرچه بیشتر از اپلیکیشن Elevate استفاده شود، مهارتهای شناختی مهم، بهبود خواهند یافت و درنهایت موجب افزایش خلاقیت و بهرهوری، کسب قدرت و اعتماد بهنفس در کاربر میشود. براساس مطالعات انجامشده، کاربرانی که سهبار در هفته از این اپلیکیشن استفاده میکنند، رشد چشمگیری از خود بهنمایش میگذارند و اعتماد بهنفس استوارتری نسبتبه سایر افراد دارند.
اپلیکیشن Elevate در زمینهی آموزش زبان انگلیسی علاوهبر تقویت بیان، امکان گسترش دایره لغات را فراهم میسازد و کاربران میتوانند در قالب بازی، دانش لغوی خود را نیز به چالش بکشند. از سایر ویژگیهای این اپلیکیشن میتوان به بیشاز ۳۵ بازی فکری برای تقویت مهارتهای شناختی مثل تمرکز، حافظه، حل مسائل ریاضی و درک مطلب اشاره کرد. همچنین، کاربران بهلطف بررسی دقیق برنامه میتوانند گزارش جزئیات عملکرد خود را مشاهده کنند تا نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسند. اپلیکیشن Elevate با کمک هوش مصنوعی بهگونهای فرایند تمرین کاربر را مدیریت میکند تا خستهکننده نباشد و همچنان تجربهی چالش برانگیزی را برای کاربران ایجاد کند.
اپلیکیشن Elevate ازنظر بسیاری از روزنامهنگاران و کارشناسهای رسانهای، برنامهی کاملی برای تمرین و تقویت ذهن است. ازجمله میتوان به واشنگتن پست اشاره کرد که این اپلیکیشن را بهترین اپلیکیشن برای استراحت فکری درطول یک روز پرمشغلهی کاری لقب داده است. این اپلیکیشن را میتوان بعداز ایجاد حساب کاربری بهرایگان نیز استفاده کرد. برای اینکار باید بعداز عضویت، دکمهی X در گوشهی سمت چپ بالا را لمس کنید.
انتخاب بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی باتوجهبه معیارها و ویژگیهایی که برشماردیم آسان خواهد بود؛ اما بهخاطر داشته باشید که قبل از شروع یادگیری، بهتر است سطح زبانی خود را ارزیابی کنید. برای ارزیابی سطح زبان خود میتوانید از آزمونهای تعیین سطح آنلاین استفاده کنید. برای مثال با مراجعه به این لینک و شرکت در آزمون استاندارد تعیین سطح، قادر خواهید بود با برنامهی دقیقتری ساختار زبانی خود را تکمیل کنید. ناگفته نماند، نصب اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی مساوی با یادگیری زبان انگلیسی نیست و باید بهطور مستمر تلاش کنید تا ساختار منسجم زبان دوم خود را بنا کنید. در این راه حتما برای افزایش توانایی خود بهخصوص در مهارتهای صحبت کردن و نگارش از مدرسهای مجرب کمک بگیرید و در کلاس شرکت کنید. استفاده از اپلیکیشنهای آموزش زبان بهتنهایی و بدون راهنمایی بههیچ عنوان توصیه نمیشود.
علاوهبراین، زبان انگلیسی بهعلت ماهیتی که دارد، توسط اقشار و فرهنگهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد؛ بنابراین، بهروز بودن در آن اهمیت ویژهای دارد؛ بهگونهای که مهمترین آزمونهای زبانی اعم از آیلتس و تافل تاریخ انقضاء دارند. با این تفاسیر، استفاده از اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی به افرادی که مسلط هستند نیز توصیه میشود تا بهطور مداوم خود را با اصطلاحات و لغات جدید بهروز کنند.
پرسشهای متداول
محبوب ترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی چیست؟
اپلیکیشن Doulingo یکی از محبوبترین اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی است که ۳۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. به کمک این اپلیکیشن میتوانید به آموزش بیش از ۳۵ زبان دنیا دسترسی داشته باشید.
اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی را از کجا میتوان دانلود کرد؟
اکثر اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی برای هر دو سیستمعامل اندروید و آیاواس بهصورت رسمی منتشر شدهاند؛ بنابراین میتوانید آنها را از طریق لینکهایی که در مقاله آورده شده است، از فروشگاههای گوگل پلی استور و اپل اپ استور دانلود کنید.
چرا اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی ابزار مناسبی برای یادگیری زبان محسوب میشوند؟
گوشیهای موبایل به عضوی جدانشدنی از زندگی روزمره ما تبدیل شده و همیشه هم همراهمان هستند؛ بنابراین همه ما بخش زیادی از روز را در اپلیکیشنهای موبایل سپری میکنیم. بهعلاوه اپلیکیشنها میتوانند انواع محتوای آموزشی مثل ویدیو، پادکست، آزمون و متون را در اختیارمان قرار دهند.