موضوعات وبسایت : تبلیغات
سوالات ICDL
آموزش امنیت اینستاگرام

ترکیب رنگ نقاشی

ترکیب رنگ نقاشی

نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 03 آذر 1400 ساعت 11:14

آموزش امنیت اینستاگرام
سوالات ICDL

در این مقاله با ترکیب رنگها همراه شما خواهیم بود و تا انتهای مقاله ترکیب رنگها در نقاشی و ترکیب رنگ کاملا آشنا خواهید شد . با استادکار اپلیکیشن درخواست خدمات همراه باشید .

دنیای اطراف ما سرشار از رنگ است، دنیایی بزرگ و جذاب که تمام زندگی ما را تحت تأثیر خود قرار داده است بی‌آنکه به طور دقیق بدانیم چگونه اتفاق میفتد. از تأثیرات رنگ‌ها بر احوال روانی ما تا تأثیراتی که بر جسم و سلامتی ما دارند! بله درست شنیدید رنگ‌ها حتی توانایی تأثیر بر جسم ما را نیز دارند، ثابت شده است که رنگ قرمز باعث افزایش فشار خون می‌شود، رنگ‌های طیف آبی موجب ایجاد احساس آرامش در افراد می‌شوند و موارد مهمی درباره روش های ترکیب رنگ و ایجاد رنگ های سرد و گرم. برای داشتن یک تجربه جذاب و دانستن نکات مهم ترکیب رنگ، پیشنهاد میکنیم با استادکار تا انتهای این مطلب همراه شوید.

با داشتن آگاهی نسبت به مفاهیم و تأثیر هرکدام از این رنگ‌ها می‌توانیم به درستی از آن‌ها استفاده کنیم و محیط اطراف خود را زیباتر و کاربردی‌تر کنیم. همین الان در هر محیطی که هستید نگاهی به اطرافتان بیندازید، می‌توانید بگویید چند رنگ مختلف را می‌بینید؟ قطعاً تعداد زیادی رنگ می‌بینید، اما هر چقدر که زیاد باشند باز هم گستره‌ی رنگ‌ها بسیار بیشتر از چیزی است که می‌بینید، جالب تر اینکه تمام این رنگ‌ها فقط از ترکیب ۳ رنگ اصلی بعلاوه ی رنگ‌های سفید و سیاه ایجاد می‌شوند.

علاوه بر این رنگ‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند، برای اینکه بتوانیم رنگ‌ها را به درستی ترکیب کنیم لازم است مفاهیم اولیه‌ی تئوری رنگ را بدانیم. در این مطلب قصد داریم شما را با مفاهیم پایه و ضروری تئوری رنگ آشنا کنیم تا بتوانید با کسب آگاهی لازم در این زمینه به بهترین نحو و بدون اتلاف وقت و هزینه‌ی اضافی دنیای رنگی خودتان را بسازید و از آن لذت ببرید.

با اینکه تاثیر رنگ ها بر انسان غیرقابل چشم پوشی است اما به عقیده ی روانشناسان این تاثیرات کاملا به فرهنگ مناطقی که در آن رشد یافته ایم بستگی دارد.

دایره یا چرخه رنگ

دایره رنگ اصلی و ابتدایی که دایره رنگ سنتی در هنرهای تجسمی به شمار می‌رود از ۳ رنگ آبی، قرمز و زرد تشکیل‌شده است. سر آیزاک نیوتون (Sir Isaac Newton) در سال ۱۶۶۶ اولین دایره‌ی رنگ را به وجود آورد. در مورد چیدمان رنگ‌ها در این دایره اختلاف نظرهایی وجود دارد اما در حقیقت هر دایره رنگی که ترتیب منطقی رنگ‌های خالص را رعایت کرده باشد درست و قابل استفاده است. در این دایره چند دسته رنگ قرار می‌گیرند که در دسته‌بندی‌های زیر آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

رنگ‌های اصلی (primary colors)

دسته‌ی اول رنگ‌های قرمز و زرد و آبی هستند که آن‌ها را با نام رنگ‌های اصلی می‌شناسیم زیرا دانه‌های رنگی تشکیل‌دهنده‌ی آن‌ها از ترکیب هیچ رنگ دیگری به وجود نیامده است. همچنین تمام‌ رنگ‌های دیگر این دایره از ترکیب تناژهای مختلف این ۳ رنگ با هم به دست می‌آیند.

رنگ‌های فرعی (secondary colors)

دسته دوم را با نام رنگ‌های فرعی یا ثانویه می‌شناسیم که شامل رنگ‌های سبز و نارنجی و بنفش هستند که از ترکیب رنگ‌های اصلی با یکدیگر به وجود آمده‌اند، رنگ‌های ثانویه در دایره‌ی رنگ بین دو رنگ تشکیل دهنده‌ی خود قرار می‌گیرند.

رنگ‌های ترکیبی (tertiary colors)

دسته‌ی سوم رنگ‌های ترکیبی هستند که از ترکیب یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به وجود می‌آیند. مانند قرمز-بنفش، زرد-سبز، زرد-نارنجی

روش های ترکیب رنگ های گرم و سرد:

در یک دسته‌بندی دیگر رنگ‌ها به ۳ دسته بانام‌های گرم، سرد و خنثی شناخته می‌شوند؛ اما منظور از هرکدام چیست؟

خانواده‌ی رنگ‌های گرم، شامل رنگ‌هایی مثل قرمز، زرد و نارنجی است. این رنگ‌ها سراسر شور و حرارت‌اند. حس جنبش و تحرک را در ما برمی‌انگیزند یادآور شعله‌های آتش و تداعی‌کننده‌ی گرما و حرارت آتش هستند؛ و یا مانند رنگ زرد، آفتاب گرم تابستان را به تصویر می‌کشند.

رنگ های گرم باعث ایجاد حس شور و هیجان و عشق و حرارت میشوند!رنگ قرمز تاثیر زیادی بر ایجاد حس خشم دارد.

رنگ‌های سرد اما سراسر آرامش و سکون هستند. رنگ‌هایی مثل آبی و سبز و بنفش. آبی تداعی‌کننده‌ی آسمان و آب و سبز هم نمادی از طبیعت و عناصر موجود در آن! به‌طورکلی رنگ‌های سرد حس سرما و آرامش ایجاد می‌کنند. ثابت‌شده است افراد در اتاقی که در آن از رنگ‌های سرد استفاده‌شده دمای کمتری را احساس می‌کنند هرچند واقعاً این‌گونه نباشد! رنگ‌ها این‌چنین تأثیرات عمیقی دارند.

رنگ های سرد نماد نظم و صلح و آرامش اند.رنگ آبی کاهش دهنده ی ضربان قلب و ضد اشتهاست.کسانی که رژیم کاهش وزن دارند میتوانند از ظروف یا رومیزی هایی با رنگ آبی استفاده کنند.

دسته‌ی آخر رنگ‌های خنثی هستند که شامل رنگ‌هایی مثل سفید، مشکی و خاکستری هستند.

ایجاد رنگ‌های گرم:

همان‌طور که گفتیم رنگ‌های اصلی عبارت‌اند از زرد و آبی و قرمز که رنگ‌های زرد و قرمز جزء خانواده رنگ‌های گرم به شمار می‌روند. با ترکیب این دو رنگ میتوان یکی دیگر از رنگ های گرم را ایجاد کرد :

زرد + قرمز = نارنجی

اما رنگ نارنجی طیف‌های متفاوتی دارد و با توجه به نسبت رنگ‌های استفاده‌شده در ترکیب، تغییر می‌کند، مثلاً رنگ قرمز- نارنجی در ترکیب خود قرمز ِ بیشتر و زردِ کمتر دارد و یا رنگ  زرد-نارنجی دارای زردِ بیشتر و قرمزِ کمتر است.

بااینکه سبز، جزء رنگ‌های سرد به‌حساب می‌آید اما همان‌طور که در چرخه‌ی رنگ مشاهده کردید می‌توان با ترکیب کردن آن بارنگ زرد، رنگ  زرد- سبز را ساخت که جز رنگ‌های گرم به شمار می‌رود.

سبز + زرد = سبز-زرد

روش های ترکیب رنگ

ایجاد رنگ‌های سرد

برای ساخت رنگ‌های سرد هم می‌توان با توجه به چرخه‌ی رنگ عمل کرد، رنگ آبی اصلی‌ترین رنگ این خانواده است و خود، طیف‌های متفاوتی دارد. از ترکیب این رنگ با رنگ های خنثی میتوان طیف های مختلف رنگ آبی را ساخت. از ترکیب رنگ آبی با رنگ قرمز رنگ بنفش به دست می آید. بنفش هم مثل رنگ‌های دیگر طیف‌های گسترده‌ای دارد و هرقدر میزان آبی استفاده‌شده در آن بیشتر باشد سردی  آن بیشتر می‌شود و برعکس با اضافه کردن قرمزِ بیشتر می‌توان گرمای آن را زیاد کرد.

آبی + قرمز = بنفش

از ترکیب رنگ آبی با رنگ های فرعی نیز میتوان رنگ های جدیدی ساخت. برای مثال :

آبی + سبز = آبی-سبز

این رنگ نوعی آبی متمایل به سبز است و جزء خانواده ی رنگ های سرد است.

رنگ‌ها دنیای بزرگ‌تر و پیچیده‌تری دارند و به مواردی که عنوان کردیم محدود نمی‌شوند، با ترکیب کردن رنگ‌ها بارنگ‌های خنثی و یا ترکیب کردن چند رنگ باهم می‌توان رنگ‌های جدید و جذاب ساخت و در تمام آن‌ها با به‌کارگیری درست و اصولی چرخه‌ی رنگ می‌توان به ترکیب‌ های دلخواه رسید.

متخصصان نقاشی ساختمان با تسلط بر تمام این قواعد و در نظر گرفتن سلیقه‌ی شما و تناسبات رنگی می‌توانند شما را در رسیدن به دنیای رنگی محبوبتان یاری کنند! استادکار مفتخر است که با ارائه‌ی این خدمات به‌صورت حرفه‌ای در تمام مسیر همواره همراه و مشاور شماست، علاوه براین شما میتوانید با ثبت درخواست رنگ آمیزی ساختمان در استادکار از مشاوره ی حرفه ای و رایگان این مجموعه برخوردار شوید تا بتوانید با توجه به ویژگی های محیط مورد نظر و رعایت تناسبات لازم و با توجه به سلیقه ی خودتان بهترین انتخاب را داشته باشید.

روش های ترکیب رنگ

هزینه نقاشی دیوارهای داخلی ساختمان

برآورد هزینه نقاشی دیوارهای داخلی ساختمان بدون در نظر گرفتن جزییات و ویژگی های محیط مد نظر هر فرد دقیق نیست زیرا بسته به تعداد و مساحت دیوارها و نوع رنگ انتخابی هزینه‌ها متفاوت است. اما به طور کلی خدماتی که سرویس دهندگان حرفه‌ای استادکار ارائه می‌دهند شامل زیرسازی و نقاشی دیوار و سقف و همچنین اجرای رنگ‌های پلاستیک، اکرولیک، روغنی و پتینه کاری است که هر کدام به شرح زیر است:

برای هر متر مربع رنگ پلاستیک یا اکرولیک برآورد هزینه نقاشی دیوارهای داخلی ساختمان بین ۶ تا ۱۲ هزار تومان است.
برای هر متر مربع رنگ روغنی برآورد هزینه نقاشی دیوارهای داخلی ساختمان بین ۹ تا ۲۰ هزارتومان است.
برای هر متر مربع پتینه کاری برآورد هزینه نقاشی دیوارهای داخلی ساختمان بین ۸ تا ۵۰ هزار تومان است
و برای نقاشی بخش‌های جزئی به صورت توافقی برآورد هزینه می‌شود.

امتیاز 5٫00 از 5 ( با رای 1 نفر )

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر