شفقنا- مفتی مصر گفت: خواندن قنوت در نماز و یا دعا در غیر نماز برای دفع بیماری کرونا توسط مسلمانان شرعا جایز است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا ، فتوای «شوقی علام» در پاسخ به این سوال بوده که آیا می توان برای دفع بیماری کرونا که باعث مرگ عده زیادی از مسلمانان و غیرمسلمانان شده، در نماز قنوت خواند و برای عموم مردم بویژه مسلمانان برای رفع گرفتاری ناشی از ویروس کرونا دعا کرد، گفت که به جا آوردن قنوت در نماز برای دفع بلای ناشی از ویروس کرونا شرعا جایز است.
وی در تشریح فتوای خود آورده است: از آنجا که بیماری کرونا جزو بلایای طبیعی محسوب می شود که بسیاری از کشورهای جهان را فرا گرفته، قنوت و دعا در نماز و غیر نماز برای دفع این ویروس و مرتفع نمودن مصبیت های ناشی از آن جایز است.
وی افزود: علاوه بر این به جا آوردن قنوت در چنین شرایطی در همه نمازهای واجب جایز است.
به نقل از پایگاه اینترنتی رهروان ولایت، قنوت از دیدگاه فقها و مذاهب چهارگانه اهل سنت، به شرح زیر است:
الف: ابو حنیفه و پیروانش اعتقاد دارند که موضع به جا آوردن قنوت فقط در نماز وتر است که اهل سنت آن را بعد از نماز شب به جا می آورند و نیز در نمازهایی که به جهت خوف یا قحط و سائر موارد نزول بلا مانند وباء، هجوم ملخ و امثال آن، خوانده می شود بنابراین در بقیه نمازها و موارد دیگر جایز نیست.
ب: شافعی و پیروانش معتقدند که قنوت در نماز صبح بعد از برداشتن سر از رکوع در رکعت دوم سنت (مستحب) است. اما در غیر نماز صبح از نمازهای واجب، در به جا آوردن قنوت سه نظریه وجود دارد که نظریه مشهور از میان این سه نظریه این است که در صورت نزول خوف (ظهور آثار بلاء)، قحط، وباء و سایر بلایای طبیعی، در تمام نمازهای واجب قنوت خوانده می شود که اهل سنت از آن به (قنوت نازله) تعبیر می کنند اما در غیر این صورت نباید قنوت خوانده شود.
خبر را در الیوم السابع ببینید