موضوعات وبسایت : تبلیغات
سوالات ICDL
آموزش امنیت اینستاگرام

تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ

تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ

نویسنده : محمد پارسایی | زمان انتشار : 05 آذر 1399 ساعت 23:06

How-to-Replace-a-Color-in-Photoshop-696x387.jpg

آموزش امنیت اینستاگرام
سوالات ICDL

حتما برایتان پیش آمده است که بخواهید رنگ قسمتی از یک عکس را تغییر دهید، مثلا بخواهید رنگ لباس سوژه‌ یک عکس را عوض کنید. تغییر رنگ قسمتی از عکس نیازمند دقت و تجربه زیادی است و گاهی پیشرفته‌ترین مهارت‌ها و ابزارها در فتوشاپ را می‌طلبد، چرا که کوچکترین بی‌دقتی و ناشیگری می‌تواند نتیجه کار را به شدت مصنوعی و غیرواقعی کند.

ابزار Color Replacement ابزار پیشنهادی فتوشاپ برای تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ است. این ابزار آنچنان حرفه‌ای نیست و همه نیازهای کاربران فتوشاپ را برآورده نمی‌کند اما در بیشتر موارد می‌تواند کار ما را راه بیندازد. خصوصا اگر یک فرد مبتدی در فتوشاپ هستید، بهترین گزینه برای تغییر رنگ یک قسمت از تصویر، همین ابزار است؛ هم کار با آن سریع است و هم به تخصص چندانی نیاز ندارد.

در کنار این مقاله شاید مطالعه سه مقاله زیر خالی از لطف نباشد:

تغییر رنگ در تصاویر پیچیده و شلوغ بدون نیاز به انتخاب نواحی

تغییر رنگ چشم‌های سوژه عکس

چگونه رنگ چشم‌ها را در فتوشاپ تغییر دهیم؟

در این آموزش می‌خواهیم شما را با ترفندهای کار با ابزار Color Replacement آشنا کنیم. توجه داشته باشید که این آموزش بر روی فتوشاپ CS6 اجرا شده است اما می‌توانید آن را در نسخه فتوشاپ CC و حتی فتوشاپ CS5 اجرا کنید

آشنایی با ابزار Color Replacement برای تغییر رنگ قسمتی از عکس

ابزار Color Replacement، زیر مجموعه براش‌ها در منوی ابزار است و برای انتخاب آن تنها لازم است تا بر روی آیکون براش در نوار ابزار فتوشاپ کلیک راست در ویندوز (کنترل کلیک در مک) کنید و از لیست ظاهر شده، گزینه Color Replacement Tool را انتخاب نمایید.

1-8.jpg

با انتخاب آن، نشانگر موس شما به صورت دایره‌ای در می‌آید که + کوچکی در وسط آن قرار دارد:

2-8.jpg

می‌توانید اندازه شعاع این ابزار را با استفاده از کلیدهای [ (برای کوچک کردن) و ] (برای بزرگ کردن) تغییر دهید.

برای تغییر سختی یا Hardness براش می‌توانید از کلیدهای Shift+[ (برای نرم و اسموث کردن براش) و کلیدهای Shift+] (برای بالا بردن سختی براش) استفاده نمایید.

ابزار Color Replacement چگونه کار می کند؟

تغییر رنگ بادکنک به یک رنگ دلخواه

برای آشنایی با کار این ابزار، عکسی را انتخاب کرده‌ایم که در آن دختربچه‌ای یک بادکنک آبی در دست دارد. می‌خواهیم رنگ بادکنک را به سبز تغییر دهیم.

6-8.jpg

یادتان باشد که همیشه پیش از شروع کار با این ابزار، ابتدا باید رنگ مورد نظر برای جایگزین کردن بر روی رنگی دیگر را مشخص کنید.

بدین منظور به مربع‌های رنگ موجود در نوار ابزار مراجعه کنید. اگر مربع جلویی (از این به بعد به این مربع می‌گوییم ForegroundColor) بر روی سیاه باشد، یعنی که ما هر نقطه‌ای با هر رنگی را انتخاب کنیم، آن قسمت سیاه رنگ می‌شود. در واقع رنگِ این مربع، همانِ رنگِ قلموی ابزار Color Replacement است.

Foreground Color به صورت پیشفرض بر روی سیاه رنگ قرار دارد.

3-8.jpg

برای تغییر این رنگ کافیست بر روی مربعِ Foreground Color کلیک کنید و از منوی انتخاب‌کننده رنگ، رنگ مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

در این مثال چون می‌خواهیم رنگ آبی بادکنک را به سبز تغییر دهیم، پس رنگ سبز را انتخاب می‌کنیم. OK را بزنید تا پنجره انتخاب رنگ بسته شود.

4-8.jpg

اکنون اگر به مربع Foreground Color نگاه کنید، متوجه قرار گرفتن رنگ سبز به جای سیاه می‌شوید.

5-8.jpg

حالا باید ابزار Color Replacement را انتخاب کنیم. همانطور که گفتیم برای انتخاب این ابزار باید بر روی آیکون براش در نوار ابزار فتوشاپ کلیک راست کنید و از لیست ظاهر شده، گزینه Color Replacement Tool را انتخاب نمایید.

1-8.jpg

اکنون قلمو را بر روی بدنه بادکنک بکشید و آن را به سبز تبدیل کنید.

8-8.jpg

در صورتی که اشتباهی قسمت‌هایی خارج از بادکنک را رنگ زدید، می‌توانید با زدن کلیدهای Ctrl+Z در ویندوز به یک مرحله عقب‌تر بازگردید.

9-8.jpg

اگر کمی به عکس نگاه کنید، متوجه می‌شوید که لبه‌های بادکنک به طور کامل سبز نشده‌اند و هنوز رنگ آبی در این نقاط دیده می‌شود.

10-8.jpg

برای حل این مشکل می‌توانید به نوار تنظیمات بالای نرم‌افزار فتوشاپ مراجعه کنید و قسمت Tolerance را تغییر دهید.

Tolerance به طور معمول بر روی 30 درصد قرار دارد ولی ما آن را به 50 درصد افزایش می‌دهیم.

11-8.jpg

من به مراحل قبل برگشتم و با میزان Tolerance جدید کار را از سرگرفتم و به نتیجه زیر رسیدم:

12-8.jpg

مشاهده می‌کنید که لبه‌های بادکنک هم سبز شدند و بدین طریق رنگ بادکنک به کلی تغییر کرد:

13-8.jpg

تغییر رنگ بادکنک به یکی از رنگ‌های موجود در تصویر

برای آشنایی بیشتر با این تکنیکِ تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ، بیایید با هم اینبار رنگ بادکنک را به رنگ لباس دختربچه تغییر دهیم.

در حالیکه ابزار Color Replacement انتخاب شده است، با فشردن و نگه‌داشتن کلید Alt و همزمان کلیک کردن بر روی نقطه‌ای از رنگ لباس دختربچه، رنگ انتخاب می‌شود و به طور هوشمند در مربع رنگی که تا حالا سبز بود، جایگزین می‌شود.

14-8.jpg

حالا دستتان را از روی کلید Alt بردارید تا متوجه نتیجه کار در نوار ابزار شوید.

15-8.jpg

همانطور که گفتیم، رنگ مربع جلویی در نوار ابزار فتوشاپ، تعیین می‌کند که رنگ قلموی ابزار Color Replacement چه باشد. حالا کافیست با ابزار Color Replacement روی بادکنک بکشیم تا رنگ سرخابی روی بادکنک جایگزین رنگ قبلی شود:

16-8.jpg

تنظیمات ابزار Color Replacement

برای بهتر کار کردن با ابزار Color Replacement لازم است با تنظیمات این ابزار آشنا شوید. وقتی این ابزار را انتخاب می‌کنید، مانند هر ابزار دیگری در فتوشاپ، یک نوار تنظیماتِ مربوط به آن ابزار در بالای نرم‌افزار ظاهر می‌شود. در این نوار، گزینه‌های متعددی وجود دارد که به آن‌ها می‌پردازیم.

مُدهای ترکیبی

چگونه می‌توانیم کاری کنیم که رنگ‌های جایگزین‌شده، طبیعی‌تر و واقعی‌تر به نظر برسند؟

اکثر اوقات، رنگ جایگزین شده، مصنوعی به نظر می‌رسد و لازم است که از مدهای ترکیبی استفاده کنیم تا به نتیجه بهتر و طبیعی‌تری برسیم.

بدین منظور باید به منوی Mode در نوار تنظیماتِ ابزار Color Replacement بروید (این نوار در بالای نرم‌افزار فتوشاپ قابل دسترسی است). با کلیک بر روی مستطیل کناری Mode لیستی با چهار عنوان Hue, Saturation, Color و Luminosity ظاهر می‌شود.

معمولا مد پیشفرض بر روی Color قرار دارد:

17-8.jpg

مُد Hue: در این مد تنها نوعِ رنگ و آن هم به مقدار کمی تغییر می‌کند و برای تغییر رنگ تصاویر پیچیده چندان کاربردی نیست و تغییر در روشنایی و شدت رنگ ایجاد نمی‌کند.
مُد Saturation: در این مد تنها شدت رنگ قابل تغییر است و برای کاهش شدت و یا حتی بی‌رنگ کردن تصویر مناسب است.
مُد Color: این مد هم میزان Hue و هم میزان Saturation را تغییر می‌دهد و در واقع ترکیبی از قابلیت‌های آن دو است ولی باز هم روشنایی عکس را عوض نمی‌کند.
مُد Luminosity: این مد روشنایی را نیز متناسب با رنگ تغییر می‌دهد و جلوه‌ای واقعی‌تر از رنگ نمایان می‌کند.

برای درک بهترِ آنچه گفته شد، عکس زیر را برای تغییر انتخاب می‌کنیم:

18-8.jpg

از نوار ابزار فتوشاپ، ابزار Color Replacement را انتخاب می‌کنیم.

می‌خواهیم شدت بعضی رنگ‌ها را تغییر دهیم. به همین جهت Mode را بر روی Saturation قرار می دهیم.

19-8.jpg

همراه با زدن و نگه‌داشتن کلید Alt، بر روی رنگ یکی از بادکنک‌های دلخواه کلیک می‌کنیم. به عنوان مثال ما بر روی بادکنک زردرنگ کلیک می‌کنیم.

در نوار ابزار فتوشاپ ببینید که Foreground Color به زرد تغییر کرده است.

20-8.jpg

حالا قلمو را بر روی بادکنک نارنجی رنگ می‌کشیم و متوجه می‌شویم که بادکنک نارنجی کمی کِدِر می‌شود.

در تصویر زیر مشاهده می‌کنید که قسمت‌های بالایی بادکنک نارنجی کدر شده ولی قسمت پایینی بدون تغییر مانده است چون هنوز روی قسمت‌های پائینی قلمو نکشیده‌ایم:

21-8.jpg

می‌توانیم بر روی سایر بادکنک‌های نارنجی که لازم است شدت رنگشان را کاهش دهیم و آن‌ها را کمی کدر کنیم، همین کار را تکرار کنیم. نتیجه زیر بدست می‌آید:

22-8.jpg

اما گاهی اوقات مشکلاتی در جایگذاری رنگ و کم کردن روشنایی هم به وجود می‌آید که از ایرادات و محدودیت‌های کار با این ابزار است. بیایید این موضوع را امتحان کنیم.

فرض کنید که می‌خواهیم رنگ تاریک بادکنک بنفش را بر روی سایر بادکنک‌ها نیز بکشانیم. ابتدا باید رنگ بادکنک‌ها را به حالت اولیه بازگردانیم. به همین خاطر باید به منوی File در بالای فتوشاپ مراجعه و Revert را انتخاب کنیم.

پس از آن، در حالی که ابزار Color Replacement را انتخاب کرده‌ایم، کلید Alt را بر روی کیبورد زده و نگه داریم و همزمان بر روی بادکنک بنفش کلیک کنیم.

23-7.jpg

ما مد ترکیبی را بر روی Color قرار دادیم و سپس قلمو را روی بادکنک نارنجی که بالاتر از بقیه در هوا قرار دارد، کشیدیم که نتیجه زیر بدست آمد:

24-8.jpg

حتما متوجه شده‌اید که بادکنک کاملا بنفش نشده و بسیار روشن است. این موضوع به خاطر وجود مد ترکیبی Color است که کاری به روشنایی ندارد و فقط نوعِ رنگ را تعیین می‌کند. پس باید مُد Luminosity را انتخاب کنیم تا این مشکل حل شود.

25-8.jpg

بنابراین به مراحل قبل برگشتیم و بادکنک را در حالی که مد ترکیبی Luminosity فعال است، به رنگ بنفش درآوردیم:

26-8.jpg

اما باز هم اشکالاتی مثل قرمز شدن بادکنک، غیرعادی شدن رنگ و… وجود دارند. بنظر می‌رسد که باید برای حل این مشکلات مُدهای Hue یا Saturation را امتحان کنیم ولی ممکن است آن‌ها هم پاسخگو نباشند.

تنظیمات نمونه‌برداری یا Sampling

در نوار تنظیمات بالای صفحه، سه آیکون کوچک را مشاهده می‌کنید که هر کدام اثر ویژه‌ای بر روی عملکرد Color Replacement ایجاد می‌کنند. از چپ به راست به ترتیب آیکون‌های Continuous و Once و Background Swatch قابل مشاهده هستند:

27-7.jpg

  • آیکون اولی از سمت چپ که Continuous است، موجب می‌شود که با انتخاب آن، هرگاه با استفاده از Color Replacement بر روی قسمتی از تصویر کلیک کنیم، رنگ آن قسمت تغییر کند و با کشیدن آن بر روی دیگر قسمت‌ها، رنگ آن‌ها هم عوض شود.
  • با انتخاب آیکون وسطی یعنی Once، تنها رنگ قسمتی از تصویر که برای اولین بار روی آن براش کشیده‌اید، تغییر می‌کند.
  • در صورت استفاده از آیکون سمت راستی که همان Background Swatch است، تنها رنگ قسمتی از تصویر که همرنگ مربع زیرین جایگاه رنگ در نوار ابزار است، تغییر می‌کند. به بیانی واضح‌تر اگر رنگ مربع، سفید باشد مطابق شکل زیر، تنها قسمت‌هایی را که سفید رنگ هستند به رنگ بالایی که در اینجا سیاه است، تغییر می‌دهد.

28-7.jpg

Anti-Alias

لازم است با Anti-Alias هم آشنا شوید. این گزینه در صورتی که فعال شود، لبه قسمت‌های براش زده‌شده توسط Color Replacement را صاف می‌کند تا تغییرات رنگی واقعی‌تر بنظر برسند.

30-7.jpg

نتیجه‌گیری

در این آموزش سعی کردیم که ابزار Color Replacement را معرفی کنیم و شیوه کار با آن و تنظیماتش را به شما بیاموزیم. همانطور که اشاره شد، این ابزار برای افراد مبتدی که می‌خواهند سریع و آسان به تغییر رنگ قسمتی از عکس بپردازند، انتخاب بسیار مناسبی است اما ممکن است همیشه و در همه جزئیات نیاز شما را برآورده نکند.

امیدواریم از این آموزش استفاده کافی را برده باشید، شما چه راه‌هایی را برای تغییر رنگ قسمتی از عکس می‌شناسید؟


منبع: سایت Photoshop Essentials

roxo-instagram-wide-banner1.jpg

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر