تلگرام ازنظر کارایی شباهت های بسیار زیادی با پیام رسان واتس آپ دارد، هرچند ازلحاظ ویژگی ها بسیار غنی تر است. به کمک این نرم افزار می توانید به سادگی و در سریع ترین زمان ممکن متن و تصاویر دلخواه خود را برای دوستانتان در هرکجای دنیا که هستند بفرستید. امکان ساخت ربات و کانال های اختصاصی و یا عمومی یکی دیگر از قابلیت های جدید تلگرام است.
ربات ها در تلگرام به عنوان اکانت هایی یگانه با طراحی ویژه اند که دارای توانایی ارسال پیام ها به صورت خودکار هستند. کاربران این نرم افزار نیز دارای این توانایی اندکه جهت کنترل ربات خود و برنامه ریزی آن از دستوراتی که در این نرم افزار به آنها اشاره می گردد استفاده نمایند. و اما این دستورات دربرگیرنده تابع های کارکردی سازمان تلگرام هستند که از آن ها باید به عنوان برنامه ای خارج از تلگرام برای ارتباط با ربات خود استفاده کرد.
از ربات تلگرام برای فرستادن و دریافت خودکار پیام ها استفاده می شود. کاربران دستورات مختلفی به این ربات ها ارسال می کنند و پاسخ های از قبل تعیین شده را از ربات مورد نظر دریافت می کنند. همچنین این ارتباطات می تواند با یک مکالمه شخصی و یا گروه باشد، می تواند یک دیکشنری و یا یک بازی سرگرم کننده باشد. شما میتوانید ربات خود را با استفاده از API تلگرام و از طریق درخواست های HTTPS نیز مدیریت کنید. از ویژگی های دیگر ربات ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
• ربات ها همیشه آنلاین هستند.
• فضای ذخیره سازی اطلاعات در ربات ها محدود است و پیام های قدیمی تر پس از پردازش توسط شما حذف میشوند.
• ربات همیشه گوش به زنگ است و هیچگاه شروع کننده مکالمات نیست، تنها زمانیکه مدیر ربات، آن را به گروه اضافه کند و یا کاربر به آن پیام بفرستد ربات نیز به مکالمات، طبق دستورالعمل های از پیش تعریف شده، پاسخ خواهد داد.
شما می توانید با ربات تلگرام هر کاری انجام دهید. نرم افزار ، بازی و یا برنامه های کاربردی طراحی کنید و به عنوان خبرنامه از آن استفاده کنید. این موارد به خلاقیت و نوع الگوریتم ها و دستورات استفاده شده در ربات بستگی دارد.
در ابتدای کار برای ساخت ربات به دانش برنامه نویسی خاصی نیاز نیست و هرکسی توانایی ساختن ربات دلخواه خودش را دارد. برای ساخت ربات با ما همراه باشید.
اگر با تلگرام کار کرده باشید، در گروه های مختلف ربات های متنوعی را مشاهد کرده اید. (مثل@bpshopBot )
البته بایستی به این نکته اشاره کرد که جهت ساخت رباتی بسیار پیشرفته نیاز به دانش برنامه نویسی بالا دارید و مهمتر از آن پول! اما ساخت ربات های معمولی کاملاً رایگان می باشند، که در ادامه به آموزش ساخت آن می پردازیم.
مرحله اول) جهت ساخت ربات در ابتدا به ربات پدر @BotFather نیاز دارید.
ابتدا @botfather را در تلگرام خود جستجو و بر روی آن کلیک کنید. سپس برای شروع کار گزینه start را کلیک نمایید.
پس از انتخاب گزینه start گزینه های زیر برایتان فرستاده میشود که تمامی دستورات مورد نیاز برای کار با BotFather را به شما نشان می دهد.
برای ساخت ربات روی newbot/ کلیک کرده یا آن را تایپ نمایید و برای BotFather ارسال نمایید.
پس از آن اسم رباتی که قصد ساختن آن را دارید از شما پرسیده میشود (اسم دلخواهتان را وارد نمایید).
نام ربات (name) در لیست مخاطبان و توضیحات آن نمایش داده می شود.
بلافاصله پس از انتخاب نام، همینطوری که در عکس بالا نیز مشاهده میکنید، پیامی برای شما ارسال خواهد شد که نام کاربری ربات را میپرسد.
نام کاربری (username) عبارتی برای تعیین لینک ربات و ارتباط دیگر کاربران با ربات به کار میرود. نام کاربری بین 5 تا 32 کاراکتر بوده و تنها حروف انگلیسی، اعداد و زیرخط (_) را شامل می شود. نام کاربری ربات باید همیشه با کلمه bot تمام شود. نام کاربری روی حروف بزرگ و کوچک حساس است. پس در انتخاب نام مناسب دقت کنید.
تا اینجا کار ساختن ربات شما به پایان رسیده، ولی ربات تنها دارای اسم و نام کاربری بوده و کاربرد دیگری ندارد.
در قسمت بعد (قسمت دوم) ربات خود را کامل کرده و دستورات لازم را به آن می دهیم. اما در ادامه ی این قسمت از آموزش ساخت ربات تلگرام، به بیان چند دستور مهم برای کار با ربات خواهیم پرداخت.
token/ : برای دریافت کد توکن از این کد استفاده کنید.
(Token یک رشته از اعداد و حروف مانند 110201543AAHdqTcvCH1vGWJxfSeofSAs0K5PALDsaw است که برای ایجاد ارتباط میان شما و ربات بکار میرود.)
revoke/ : برای حذف کد توکن این کد را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید.
setname/ : نام ربات تلگرام را می توان با این کد تغییر داد. این کد را تایپ کرده و یا روی آن در صفحه تلگرام خود کلیک کنید و مراحل تغییر نام را دنبال کنید.
setdescription/ : برای نوشتن توضیحات مربوط به معرفی ربات از این دستور استفاده می شود. این دستور را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید و سپس توضیحات خود را وارد کنید. در این قسمت می توانید حداکثر از 512 کاراکتر استفاده کنید.
setabouttext/ : برای نوشتن توضیح مختصر در پروفایل ربات این کد را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید، سپس متن توضیح مختصر خود را وارد کرده و ارسال کنید. در این قسمت می توانید حداکثر از 120 کاراکتر استفاده کنید.
setuserpic/ : برای تغییر تصویر پروفایل ربات از این کد استفاده می کنیم. آن را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید.
setinline/ :برای تغییر تنظیمات ربات inline از این کد استفاده میکنیم. آن را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید.
setinlinefeedback/ : برای تغییر تنظیمات فیدبک ربات inline از این کد استفاده میکنیم. آن را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید.
setcommands/ : برای واردکردن دستورات جانبی و تکمیلی ربات خود این کد را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید.
setjoingroups/ : اگر می خواهید ربات خود را به گروه ها اضافه کنید می توانید با این کد تنظیمات مربوطه را انجام دهید. آن را تایپ نموده یا بر روی آن کلیک نمایید.
setprivacy/ : با این کد مدیر تعیین میکند که چه پیام هایی توسط ربات در گروه ها دریافت شود، با غیر فعال گذاشتن این گزینه، ربات تمام پیام های ارسالی در گروه ها را دریافت و برای مدیر ارسال خواهد کرد.
deletebot/ : اگر می خواهید ربات خود را حذف کنید از این کد استفاده کنید. با حذف ربات نام کاربری شما آزاد خواهد شد.
cancel/ : اگر از انجام تغییرات در ربات خود منصرف شدید می توانید با این کد عملیات در حال انجام را لغو کنید.
پس از واردکردن این دستورات باید توجه کنید که برای اعمال تغییرات به چند دقیقه زمان نیاز است. پس عجله نکنید.
آموزش اولیه ساخت ربات تلگرام در این قسمت به پایان می رسد، اما برای داشتن یک ربات خبرخوان حتما قسمت دوم مقاله ما درباره ساخت ربات خبرخوان تلگرام را دنبال کنید.